Blogger Templates

Wednesday, November 22, 2017

MALPTAAC SIRI 12/2017

Malaysian Polytechnic Territorial Army Annual Camp

  Berlangsungnya Malptaac Siri 12/2017 selama 2 minggu iaitu bermula dari 5 Nov hingga 19 Nov 2017. Malptaac tahun ni POLIMAS jadi tuan rumah which is under Rejimen 513 AW.  Tahniah sebab jadi tuan rumah. 



Schedule berlangsungnya aktiviti-aktiviti selama 2 minggu




   Sebelum bertolak ke Polimas. Waktu ni memang rasa nervous sikit, excited sangat pun adoo. Tak boleh nak brain sebab macam2 perasaan bercampur. First time kitaorng pergi ni sebab PTSB dah 3 tahun dah tak join malptaac. Kalau ikutkan tahun lepas dah join tapi ada masalah. Tak ada rezeki. :(


Steady Abam 


Skot 625: Hanya ni je yang tinggal. Yang lain tinggal kenangan
(Ada lagi yg aktiv tak terlibat malptaac tu pun dalam 2,3 orang je)


Skot 626: Junior bawah kami. Tak ramai pun tapi sebab depa lah kami bersatu.


Masa sudah tiba...


Wish us luck !


Hari kedua, Sukan. 
  Sukan yang diadakan bola tampar, bola sepak. bola jaring. Hanya bola tampar sahaja kami dapat bertahan itupun hampir masuk ke pusingan semi-final. Bola jaring & bola sepak kelaut. Maklumlah ramai yang tak berbakat. Kebanyakkan pandai main bola tampar je.


Perlawanan bola tampar


Pemain bola tampar PTSB

Hari Majlis Pembukaan MALPTAAC

Bergambar dengan Poli Kuching & Polimas


Ada nampak mummy happy?


Muka happy je macam tahu apa nak kena hadap nanti. XD




Pertandingan Kawad Kaki & Senjata. 
  Antara kegemaran kami dari dulu. Yang tak bestnya pakaian nak kena 100% kemas and perfect. Markah beb. Aku sampai malas, asyik kena recheck balik. Allahu, fed up jugak lah. 


Tak tidur kiwi kasut.

Letih dia hanya askar je yang tahu



Ingat beshe-beshe kami?

Get ready untuk dipanggil

Asal bergambar je mesti tak ajak aku.  Eh Jilake betul.



Semoga Allah permudahkan urusankan kami



Waktu melapor. Hujan membasahi kami.



Alhamdulillah. Dapat tempat Ke-4 dalam Pertandingan Kawad Kaki & Senjata.
One4All.


Markah keseluruham


Pertandingan Menembak.
  Ada acara 100meter & 200meter(group) menembak. Tbh, aku kecewa sangat sebab ptsb tak menang apa-apa waktu ni. Tapi dah nak buat macam mana, practice pun tak. Lagipun kebanyakkan tak pandai menembak ni. Aku pun macam tak berapa nak menyerlah even tho aku punya confident tahap dewa. Bersorak je mampu untuk bagi semangat. Still, kecewa gila babi. Fml.

Bila nak gelap tak tau

Bersorak untuk PTSB


Old brother

Yang penting have fun guys!

13th Place.
Maaf, kami dah cuba yang sebaik mungkin.

Sorakan daripada seluruh Politeknik !

This is just something memorable for all of us.


Pertandingan Merentas Halangan.
  Acara paling digeruni beb, especially tembok & monkey bar tu. Daripada awal start kena lari 1.6km, then baru masuk halangan. Fuhh, dia punya letih tu... takleh brain. Waktu kami buat tu tengah hujan, even kawad haritu. Tak tahu lah nak cakap timing kitaorng ni memang bad luck ke macam mana. Kalau tak hujan ni boleh dapat Top-3. Serious.


Bukan biasa-biasa halangan semua tu


Pemeriksaan sebelum mula.


Standby gais. Ambik semangat!



Setelah sampai ke tempat halangan


Masa ni penat dah menghantui diri


Tangga Pyramid. Licin.


Tembok 6 kaki. Aku orang pertama lepas buat. :'D


Kerjesama sangat penting

Bergambar bersama TK REJ 513 AW

Markah keseluruhan 

Here comes the rain,
So many scars never fade.
This is the price of war,
And we've paid with time.

PTSB dapat tempat Ke-5 dalam Merentas Halangan MALPTAAC. Walaupun dalam hujan, kami tetap bersemangat satu pasukan!

Latihan Medan(CW)
  CW(Conventional Warfare) ni Peperangan Terbuka. Cth: Antara sesebuah negara dengan negara lain. Masa medan ni mental kau kena kuat gila pastu stamina kau mantap sebab seharian kau akan berjalan jauh dengan bagpack berat pastu bawak senjata lagi.. Rehat pun kejap je. Kau boleh bayang bila panas tengahari terik macam mana seksa dia. Sampai aku kena bawak bagpack member aku tengok dia memang macam tak larat nak berjalan. Masing-masing duk tengah tahan mental. 

Baca perintah CW

Gurun -> Pendang

Dalam senyuman tulah ada keseksaan XD


Behave Mal.



Duga aku ye penuntut

Okay semua skali tangan blakang tengkuk


Engko dongar jolah

Otw ke destinasi


Stand two


Sesi melelapkan diri kejap.

Erm. K.

Selepas habis serangan akhir

Hari Majlis Penutup MALPTAAC

Bergambar bersama Tuan.


Adik-bradik H


3 Abam Gojes


Selesai Majlis Penutupan MALPTAAC Siri 12/2017.
Kami pahlawan dari

Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah.


THE END

Tahniah PTSB di tangga Ke-6 daripada 19 Politeknik Malaysia yang sertai MALPTAAC Siri 12/2017. Ada rezeki kita akan berjumpa lagi pada tahun depan. 

Go ahead, be proud and fight it out.
You are the one, our rising star.
You guide us far to home yet grief.

Video MALPTAAC Siri 12/2017


Cursor etc.

Sharingan