Blogger Templates

Sunday, April 16, 2017

Latihan Menembak 2

  Selesai sudah Latihan Menembak...

Alhamdulillah, aku dapat tempat ke-4 dalam Pertandingan Menembak Individu. Target top 3 macam tu, tak tak ada rezeki pulak. Bersyukurlah, kesian pulak dekat Akmal, Hafidz & Firdaus tak dapat menembak. Depa duk dekat Cook House. Untunglah korang masak sedap. Aku tembak untuk diorang jelah. Hahahaha. Time to balik Selangor! Yeah!



Tahniah sebab dapat naik pangkat ke Lens Koporal

Tempat ke-1 Menembak [Khairuzzaman]

Tempat ke-2 Menembak [Aizrul]

Tempat ke-4 Menembak [ This is me ]

Geng2 top menembak PTSB. Apiz & Pidot je takde dlm ni. :(

Ha! tempat ke-3 yang bawah tu pegang pingat. 
Taufik pun juara gak, juara mengasuh orang menembak.

Jumpa di Latihan Menembak yang akan datang! 


Wednesday, April 12, 2017

Homesick

Assalamualaikum everyone. ^w^


  Ya guys know, It's been 2 months already I didnt go back home. I really miss my family and home soo much! But I have to be patient for awhile. I already finished my final examination. I did my best on it even tho I fucked up some subjects(Microprocessor &  Math Engineering) which is quite difficult to memorize & use the formula. I'm suck at memorizing.. Hoping I don't have any fail subject this sem and my pointer to increase abit. Currently 2.36 from 2.70 during semester 1. It's not like I'm not good enough in studying..everyone has their limit that they can reach. Different people different intellingence. 

  So yeah.. I probably can enjoy my holidays for a few weeks. After final examination, I'll be having latihan menember for 3 days and then I spend my 1 week holiday. After that, I will be going to Kursus Kadar at Bukit Pinang for a month. A MONTH! Fml. I dont know what to feel right now. Excited? Sad? Happy? Tired? Who knows. I'm kinda sad that not all of my batch didn't go to that kursus. I feel weak without them. If comrades that you trust gather around you, hope can take physical form and become visible. That`s what I believe...

  

Sunday, March 5, 2017

Resepi Cinta ♥

1. Kekuatan berfikir
Cinta bermula dari fikiran kita. Berfikir tentang pasangan ideal yang ingin kita kenal akan membantu kita mengenali dia, Waktu kita bertemu dengan orang yang tepat tersebut. 

2. Kekuatan untuk menghormati
Kita tidak mampu mencintai seseorang atau apasaja kalau kita tak menghormati orang. Orang pertama yang patut kita hormati ialah diri kita sendiri. Untuk  menghormati diri sendiri, kita patut bertanya pada diri sendiri “apa yang aku hormati dalam diri aku ni?”. Untuk mendapat perasaan hormat dari orang lain, bahkan dari orang yang kita tak suka, kita patut tanya dekat diri sendiri.”apa yang aku kena hormati dalam diri diorang?”. 

3. Kekuatan untuk memberi
Kalau kita nak terima cinta, kita kena mampu bagi terlebih dahulu. Makin banyak cinta kita bagi, makin banyaklah yang akan kita terima. Mencintai sama dengan memberi cinta tulus pada diri kita sendiri. Belajarlah untuk melakukan banyak kebaikan. Rahsia untuk mecipta hubungan yang ceria, penuh cinta dan abadi adalah dengan selalu berfikir “Apa yang dapat aku bagi?”dan bukan Apa yang akan aku dapat?”.

4. Kekuatan persahabatan
Untuk mencari cinta sejati, kita mesti cari sahabat sejati terlebih dahulu. Cinta bukan bererti mata kita saling berpandangan, tapi lebih bererti bersama sama melihat ke satu tujuan. Untuk mencintai seseorang sejujurnya, kita kena sayang keperibadiannya, bukan fizikalnya. Persahabatan adalah tanah dimana benih cinta dapat tumbuh. Kalau kita nak bawak cinta ke sesuatu hubungan, kita kena menciptakan persahabatan terlebih dahulu.

 5. Kekuatan dari sentuhan
Sentuhan adalah salah satu ekspresi cinta yang paling kuat, menghancurkan dinding pemisah dan menyatukan suatu hubungan. Sentuhan membuat kita lebih dapat merasakan getaran cinta yang sebenarnya. Tetapi agama Islam melarang kita bersentuh-sentuhan tatkala bercinta, kekuatan ni difokuskan dekat suami isteri je lah.

 6. Kekuatan untuk melepaskan
“Jika kita sayang seseorang tu, bebaskanlah dia. Kalau dia datang balik dekat kau, maka dia adalah milik kita. Kalau tak, dia tak akan pernah jadi milik kita”. Dalam hubungan percintaan, seseorang perlukan ruang untuk dirinya sendiri. Jika kita nak belajar untuk mencintai, pertama kita kena belajar untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan hati kita. Mencintai bererti melepaskan rasa takut, curiga, dan ego. “Hari ni aku mepaskan semua rasa takutk aku, kisah silam takkan dapat menghantui aku. Hari ni adalah kisah baru bagi hidup aku”.

 7. Kekuatan dalam komunikasi
Ketika kita belajar untuk berkomunikasi secara terbuka dan jujur, hidup sentiasa berubah. Mencintai seseorang bererti berkomunikasi dengannya. Biarkan orang yang kita sayang tahu yang kita sayang dan menghargainya. Jangan pernah takut untuk mengucapkan 3 kata berharga : “Saya sayang awak”. Janganlah melambatkan kesempatan untuk bagitahu tu dekat dia. Kena selalu tinggalkan orang yang kita sayang dengan kata – kata mesra, sebab ia mungkin boleh jadi hari terakhir kita tengok dia. Contohnya, kalau kita  mati tapi diberi kesempatan untuk call orang yang kita sayang, siapa orang yang kita akan call, apa yang kita akan cakap, dan sekarang, kenapa masih kita menunggu?

 8. Kekuatan dari komitmen
Kalau kita nak mendapatkan cinta yang berlimpah, kita kena mampu menciptakan komitmen, dan komitmen tersebut akan tercermin dalam fikiran dan tindakan kita. Komitmen adalah ujian cinta yang sejati. Kalau kita nak memiliki hubungan yang penuh cinta, Kita kena setia dengan hubungan kita tu. Waktu kita terikat dengan komitmen dekat seseorang, berhenti mencintainnya bukan merupakan pilihan. Komitmenlah yang membezakan antara hubungan yang mudah hancur, dengan hubungan yang kuat.

9. Kekuatan semangat
Semangat membakar cinta dan membiarkan cinta tetap hidup. Semangat yang terus bercahaya, bukan hanya datang dari daya tarik fizikal, tapi datang dari komitmen yang dalam, kemahuan, dan rasa saling tertarik. Semangat dapat diciptakan kembali dengan cara membayangkan saat indah di masa lalu dengannya. Spontan dan kejutan dapat menciptakan semangat cinta. Pokok dari cinta dan kegembiraan selalu sama yang harus kita lakukan adalah mengisi hari – hari kita dengan penuh semangat..

 10. Kekuatan dari rasa percaya
Rasa percaya selalu menjadi komponen penting dalam suatu hubungan. Tanpa rasa percaya, seseorang mesti jadi pelik, tak sedap hati, dan takut dan orang lain akan rasa terperangkap dan secara emosional jadi tertekan. Kita tak boleh sayang seseorang dengan kata-kata sampailah kita percayakan hati dia. Bersikaplah seakan akan hubungan kita dengan orang yang kita sayang takkan berakhir. Salah satu cara untuk tahu apakah seseorang itu betul-betul ada untuk kau, tanya lah dekat diri kau sendiri “Betul ke aku betul2 percaya sepenuh hati ?” Kalau jawapannya adalah “tak”, maka kita kena berfikir dengan mendalam sebelum kita buat komitmen yang lebih jauh dengannya.

Saturday, February 4, 2017

The End Of Sem Break


Assalamualaikum & Ohayou gozaimasu !

 Cuti seminggu tapi aku dapat cuti 5 hari je. Yang 5 hari tu pun duduk rumah jaga adik kecik and tolong mak ayah je, keluar lepak gi rumah Akmal. After that, balik kulim pulak sebab ada wataniah.. which is Pembukaan Rejimen 513 untuk tahun ni. Tak menyesal aku join. Penat tu penat lah jugak, tapi best sangat ! 

Candid

Sapa kata masuk askar muka jadi gelap? 

Nampak ganas tak? 

Shark dengan bini kesayangan dia.

Boleh jadi model kot lepas ni

Reharsheal Perbarisan

Mari Bersukan!

Lalu dekat kawasan perkampungan

Acara cooling down

Malam tu pulak sambut birthday Adilia~ HB budak kecik!

Gotong royong di Masjid 

Yang kami pula di tanah perkuburan

Senyuuum~ !

Semoga kita sentiasa bersama dimana jua

Pembukaan Latihan Tempatan & Kursus APMS Siri 1/2017
REJIMEN 513 AW

Monday, January 9, 2017

One Ok Rock - We Are Lyrics

Guess what?! Lagu baru OOR dah keluar >w< 

This is message for teenagers. So passionate !!
So here the lyric:


They think that we're no one
We're nothing , not sorry
They push us
It's too late , it's too late, Not going back

yume wa owari me o samasu toki
zetsubō ya kibō mo dōjini me o samashi ta
kagami ni utsutta boku ga toikakeru
jibun o gomakashiikiru koto ni imi wa aru ka

When you're standing on the edge
So young and hopeless
Got demons in your head

We are , we are

No ground beneath your feet Now here to hold you
cause we are , we are
The colors in the dark

hidoku itamu kodō wa hayaku
tōnoku keshiki o kono te de tsukamo u to shi ta 

They are the weakest
They don't even know
Anything they say
Will never break our hearts of gold

When you're standing on the edge
So young and hopeless
Got demons in your heard

We are , we are

No ground beneath your feet, No here to hold you
cause we are , we are
The colores in the dark

Never tell yourself
You should be someone else
Stand up tall and say I'm not afraid , I'm not afraid
So never tell yourself
You should be someone else
Stand up tall and say I'm not afraid

When you're standing on the edge
So young and hopeless
Got demons in your head

We are , we are

No ground beneath your feet Now here to hold you
cause we are , we are
The colores in the dark



Japanese ver.


English ver.

I'm Tired


  Today, I kinda dissapointed myselft and my lect in English subject. I can't do presentation very well and havent prepare at all.. Whats wrong with me this semester. I feels like I'm giving up already. Another 2 more semester left.. It's too early too give up. You can cry as much you want right now.. you will be happy in tears when you achieved it... but I'm tired.. 
.
.
.
.
.
.

Maybe aku banyak pendam perasaan kot...mungkin..

Wednesday, January 4, 2017

Welcome 2017



Assalamualaikum & Konbanwa ~

  So, tahun baru dah masuk maka azam baru pun akan ada. Azam yang lepas2 telah dikebumikan. Lol. Tak sangka, aku boleh sampai ke sini. Aku tak adalah pandai mana. Aku dari sekolah dulu Math & Bahasa melayu selalu gagal. Tiba2 dapat aliran account masa form 4. Alhamdulillah lulus semua time SPM kecuali Add math. Then hajat nak amik sains computer bila sambung belajar, tapi terambik Engineering Electronic Computer bak ang. Mati2 ingat sains computer sebab ada 'computer' kat belakang. Alhamdulillah sekarang Sem 4 dah. Semoga aku dapat habiskan diploma ni dan balas jasa-jasa mak ayah aku, :'D



My 2017 Resolution:
  • Learn Something New
  • Love my girl until we married
  • Spend more time with Family
  • Get weight or SADO AS FUCK
  • Get famous at Poli
  • Save money 
  • Quit Smoking
  • To find a new hobby or something else
  • Get 2.5 pointer and above for this semester 
  •  To stop getting depressed all the time
  • Should stop swearing because I swear the whole fucking time. I'm fucking serious. 

Cursor etc.

Sharingan